EcoEquality

Artiklar och Debatt

Forskaren: Tjäna mindre och må bättre Vi arbetar mer, konsumerar mer – och blir samtidigt mer missnöjda och stressade. Ett sätt att ta sig ur den negativa spiralen är så kallad downshifting. Tidsforskaren Jörgen Larsson vid Göteborgs universitet förklarar begreppet och vad det innebär för dig (driva-eget.se 2016-02-01)
j_rgen-h_guppl_st_klar-235x235.jpg
Demokratin har svårt att hantera klimathotet
Det är svårt för ett demokratiskt samhälle att enas om en uppoffring i dag för att vinna en kollektiv men oviss fördel långt in i framtiden. Kapitalismen är noggrant utformad för att fördela kapital till de lönsammaste projekten. Och det är precis vad vi inte behöver i dag. Jørgen Randers (Extrakt 2015-01-15)
10449429-short-term-and-long-termsinglebiggest.jpg
Climate change could make one in six species extinct by end of the century
Steve Connor (Independent 2015-04-30)
penguin.jpg
Holocene extinction The Holocene extinction, otherwise referred to as the Sixth extinction or Anthropocene extinction, is a name for the ongoing extinction event of species during the present Holocene epoch (since around 10,000 BCE) mainly due to human activity. (Wikipedia)
extinction.jpg
Hur fungerar egentligen dagens dominerande nyliberalism?
Nyliberalismen måste vara den underligaste av ideologier. Den sägs styra världen, ändå är det ingen som tror på den. (Jinge 2016-02-14)
kajsa-ekis-ekman2.jpg
82 Uppdaterad 2016-12-16

Nästa i samma mapp
Senast uppdaterat:

Föregående i samma mapp

EcoEquality


Upp

 login

Webbdesign: www.krylla.com